Meteen naar de inhoud

Fuchsiet

Fuchsiet

Fuchsiet: een edelsteen met inzicht
 
Fuchsiet is zachtgroen tot smaragdgroen van kleur en heeft een mooie doffe metaalachtige glans over zich.
Deze Fuchsiet staat altijd bij mij op mij bureau. Ik was er gelijk verliefd op.

Werking:
Fuchsiet is een heel inzichtgevende steen. Het versterkt je gevoel van eigenwaarde en onafhankelijkheid. Een prima steen voor vrouwen die zich onzeker voelen.

De steen geeft met name veel inzicht in de manier waarop mensen met je omgaan en de manier waarop jij met hen omgaat. Het bevordert een gezonde interactie met de mensen om je heen, zonder (wederzijdse) afhankelijkheid en machtsverschillen. Ik adviseer deze steen dan ook vaak aan vrouwen die moeite hebben om voor hun spiritualiteit uit te komen en het nog niet durven te gebruiken.
Fuchsiet stimuleert onvoorwaardelijke liefde en stimuleert je om mensen te helpen op een gezonde, gelijkwaardige manier zonder bijvoorbeeld zelf leeggezogen te worden of over je eigen grenzen heen te gaan.
Als je net begint met je spiritualiteit te ontdekken is deze steen ook heel fijn als je merkt dat je veel negatieve energie, emoties en spanningen van mensen in hun omgeving aantrekt en in je opneemt.
Het laat je ook inzien dat een slachtofferrol aannemen niet de juiste weg is.

Fuchsiet helpt jou de natuurlijke balans weer te herstellen en geeft je inzicht in ziektebeelden. Dit inzicht word je gegeven  door informatie  over de keuze van bijvoorbeeld bepaalde geneeskrachtige kruiden, etherische oliën, edelstenen of (alternatieve) geneeswijzen door te geven. Verder heeft de steen een positieve werking op het bloed, de ruggengraat, spieren en zenuwklachten zoals repetitive strain injury (RSI) en carpaal tunnel syndroom (CTS).

Verzorging:
Fuchsiet houdt niet van water en kan daar beter niet te veel aan worden blootgesteld.

Chakra: hart chakra (4e)

Sterrenbeeld: waterman.

Bron: Spiritual Garden
 
Licht, liefde en vreugde
Anneke